Square Enix om hur marknaden förändrats efter Wii-succén

Kingdom-Hearts-3D

Square Enix amerikanska VD, Mike Fischer, har i en intervju sagt att spelmarknaden har nått onaturliga nivåer efter Nintendo Wii:s enorma framgångar. Intervjun handlar till största del om hur spelföretag anpassar sig i en industri som är i ständig förändring.

”Vi har klarat oss bra. Kom ihåg att vi lämnar bakom oss en spelmarknad som nått onaturliga nivåer eftersom Wii var en sådan succé. För mig är nyckeln till framtiden att använda sociala och mobila online-spel för att kunna ge människor chanser att prova våra spel, ge Square Enix en bredare dragningskraft och på så sätt kunna få dessa personer att börja spela mer seriösa spel.”

Square Enix är just nu aktuella med storspelet Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance som släpps till Nintendo 3DS i Sverige den 20 juli. Du kan se den senaste trailern till spelet här.

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

Kommentera