Super Mario Galaxy 3 ”svårt att föreställa sig”

super_mario_galaxy_2

Regissören bakom Super Mario Galaxy 2, Koichi Hayashida, berättar i en intervju att han tror att det hade varit svårt att utveckla ytterligare en del i serien från resterna av de tidigare spelen. Detta föreslår möjligheten att kommande Mario-äventyr till Wii U kommer att vara av helt nya koncept. Förhoppningsvis hör vi mer om detta på E3 i juni.

Nedan följer citat från intervjun:

”När vi arbetade med Galaxy 1 sprutade vi hur mycket idéer som helst. Naturligtvis var det endast de bästa av dessa som byggde upp det färdiga spelet. Det var de idéer som övertygade oss mest och kunde genomföras lättast och mest effektivt. De överblivna idéerna var lite mer grovhuggna. Vi var antingen inte säkra på om de skulle bli lika slagkraftiga eller oroliga för att de skulle vara för svåra att inkludera.”

”När du tänker på att göra ett spel som Galaxy 2 utav den stora mängd idéer vi redan hade fastställt som otillräckliga, får du ett mycket svårt projekt. Det enda sättet för oss att ta oss igenom utvecklingen av Mario Galaxy 2 var genom att ständigt komma på helt nya idéer. Nu när jag tänker tillbaka på det ser jag det som ett väldigt utmanande projekt.”

”Med detta bakom mig, har jag svårt att föreställa mig att vi skulle göra ett nytt spel utav resterna från Galaxy 2. Det känns som att vi verkligen undersökte området mycket väl efter möjliga idéer och vi använde allt som var relativt lätt att genomföra.”

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

Kommentera