Kampen är avgjord – Här är vinnaren av vår stora tävling!

TÄVLINGSDAGS

Vem vann?

Ni kanske minns vår superspännande tävling där vi gav någon av er chansen att vinna en väska fylld med Nintendo-prylar och tre stycken grymma spel till Wii, 3DS och DS? För att få chansen att vinna var deltagarna tvungna att gilla och/eller följa oss på Twitter, svara rätt på en fråga (Vad heter rörmokarna som slåss mot den onde Bowser?) och skriva den bästa motiveringen till varför sin favorit från Nintendos värld är den bästa.

Av alla 64 bidrag som kom in var det 62 stycken som svarade rätt (rätt svar var så klart 2. Mario och Luigi). Med så många bidrag var det en tuff utmaning att välja ut det bästa, men efter en noggrann övervägning bestämde sig juryn slutligen för en vinnare. Nedan har ni det vinnande och, enligt redaktionen, bästa bidraget.

”Min favorit är Kirby. Inte nog med att han ser ut som en gullig, rosa badboll med fötter, han slukar även sina fiender och använder dem som vapen, vilket är en livsfilosofi som jag helthjärtat kan stödja.”

– Christopher Graf

”Utav alla bidrag fastnade Christophers direkt”, lyder juryns motivering. ”Det är välformulerat, finurligt och, framförallt, väldigt roligt. Det utmärkte sig från mängden och sprider glädje.”

Stort grattis Christopher! Du kan inom kort njuta av ditt pris, vilket mer exakt är:

En Nintendo-väska med följande innehåll:

 • Pokémon Conquest till DS
 • LEGO Harry Potter Years 5-7 till 3DS
 • Little King’s Story till Wii
 • En Super Mario-keps
 • En Super Mario-mössa
 • Ett pekpennepaket till DS/3DS
 • Ett Mario Kart-solskydd
 • Ett Super Mario-gosedjur
 • Samt några fler Nintendo-prylar

Dock var Christophers bidrag inte det enda som var riktigt bra, och det är därför vi låter några synas nedanför utan inbördes ordning. Dessa vinner tyvärr inga priser, men är alla riktigt härliga och fick oss att dra på mungiporna upprepade gånger.

1. Waluigi har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta på grund av hur udda han är. Känns inte som om han haft något originellt syfte utöver att vara en tennispartner till Wario. Det är någonting med honom som verkar irritera de flesta men charma mig, en x-faktor (eller brist på sådan). Jag håller drömmen uppe om ett eget spel med mannen i lila som kommer sälja dåligt och glömmas bort så bara jag kan sitta och lura på vad jag kommer påstå är en bortglömd klassiker.

2. HEY LISTEN!!! HEY! HEY! HEY LISTEN!!
Ja, först tänkte jag direkt Link men måste säga Error! Error från The Legend of Zelda: Adventure of Link till NES. Detta måste vara den mest dysfunktionella karaktär i ett Nintendo-spel. Det enda han säger i spelet är: ”I am Error!”… Han är så sjukt ihågkommen av alla riktiga gamers att han borde få vara med i nästa stora Zelda-spel som en viktig roll i spelet! Zelda-fans hade älskat hans ofrivilliga comeback trots att han är en extremt onödig skapelse!

ERROR! Where are you?!
Hyrule needs you!!!

3. Visst kan jag nämna de mest uppenbara svaret: Mario, men näe. Jag måste nog säga prinsessan Peach. Visst är hon en fruktansvärt irriterande figur, men hon kan få ett helt rike att springa efter henne varje gång hon blir kidnappad och de gör det gladeligen, vilket i verkligheten mer skulle vara ett tecken på att Mario och Luigi kanske inte är så smarta och kanske borde släppa taget om henne. Men hon har de lindade runt sitt lillfinger och därför är hon ett starkt val när det gäller favoriten, just för att hon måste veta nån stark hemlighet i hur man fångar en man eller två…

4. Min favorit måste helt enkelt vara Link. Jag minns den dagen jag var hos en kompis en helg och vi ”spionerade” när hennes storebror spelade på sitt SNES. Efter en stund så frågade han om jag ville sätta mej bredivd han och spela vilket jag gjorde, spelet var The Legend Of Zelda A Link To The Past och så fort jag la händerna om kontrollen var jag som trollbunden! Episk musik, underbar grafik, monster, magi, svärd och arga hönor! Sedan den stunden har jag alltid älskat Zelda spelen och det finns inget bättre tidfördriv än att följa med våran hjälte Link på hans resor!

5. Måste väl säga Princess Peach isåfall. Var alltid lite kär i henne i dom tecknade barnprogramen. Super Mario Bros. Super Show!

Hon kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta =)

Från redaktionen vill vi tacka alla som deltog i tävlingen och gillat oss på Facebook samt följt oss på Twitter. Vi ska fortsätta med att ge er de senaste Nintendo-nyheterna och stekheta recensioner/videor/artiklar under en mycket lång tid framöver. Vi kommer garanterat att ha fler stora tävlingar i framtiden, så var inte ledsen om du inte vann den här gången.

Superstora kramar till er alla och tack igen!

Om Redaktionen Se alla inlägg av
NintendoBloggen drivs av ett härligt gäng som har koll på livet (speciellt när det gäller extraliv). Vi fick nog för många supersvampar genom modersmjölken och har därför skänkts ett livslångt intresse för videospel där Nintendo alltid stått i centrum.

5 kommentarer på "Kampen är avgjord – Här är vinnaren av vår stora tävling!"

 1. Pär 25 oktober, 2012 kl. 23:18 - Svara

  Nu när slussarna är stängda kanske ni kan svara på hur många som deltog :)

  • Julius Guldbog 26 oktober, 2012 kl. 07:20 - Svara

   Det kommer i en officiell utannonsering i eftermiddag :) Med vinnare, andra bidrag och lite annat skojsigt :)

 2. DavidBluBB 26 oktober, 2012 kl. 16:20 - Svara

  Grattis! Fint paket :)

 3. kenneth 28 oktober, 2012 kl. 14:28 - Svara

  Vad roligt att tävla om nintedo. ;-)

 4. Kenny 28 oktober, 2012 kl. 21:28 - Svara

  Damn! Better luck next time I guess :)

Kommentera