The Periodic Table of The Nintendo Classics

slider image

Vad händer när man tar det roligaste som finns, och kombinerar det med symbolen för ren tristess? Kombinationen kan ha flera möjliga utgångar, vissa bra och vissa dåliga. Detta var något vi märkte när vi försökte finna svaret själva. Låt en busslast clowner och en potatisskalare få ett kärleksbarn så förstår du nog precis vad vi menar… Men ibland, när två genier slår ihop sina huvuden, då kan en kombination av nöje och tristess vara riktigt lyckad, speciellt när det gäller TV-spel och kemi.

The Periodic Table of The Nintendo Classics är ett perfekt exempel på hur två motsatser kan kombineras till något spännande. De två Magnusarna Leijonhielm och Ekbladh fick idén sprungen ur deras gemensamma favoritsyssla (TV-spel) och sin fascination för det periodiska systemets grafiska design. För er som inte vet är det periodiska systemet en tabell över universums grundämnen sorterade efter deras unika egenskaper. Affischen, som du ser nedan, beskrivs som kul, unik och väldigt iögonfallande. Vi kan inte annat än att hålla med.

the periodic table of the nintendo classics 4 The Periodic Table of The Nintendo Classics

Vid första anblick ser det ut som att postern skulle kunna hänga i vilken kemisal som helst, och det är först när du börjar kika närmare som du förstår hur mycket arbete som lagts ner på den. Alla de klassiska Nintendo-spelen finns med: Super Mario Bros, The Legend of Zelda, Shadowgate, Ice Climbers och många fler. Titlarna är sorterade efter år, genre, kompatibla tillbehör m.m. och är utplacerade i ett lättförståeligt och imponerande gränssnitt. Behöver vi ens säga att den dessutom är oerhört snygg?

the periodic table of the nintendo classics 2 The Periodic Table of The Nintendo Classics

Vi har haft affischen uppe på väggen i ett par dagar nu upptäcker hela tiden nya saker när vi observerar den; små detaljer och finesser som för den som snabbt tittar förbi är omärkbara. Även om texten på sina ställen kanske är lite för liten gör affischen upp för det med sin enorma storlek. 100 x 70 cm kanske låter mesigt på papper, men i verkligheten överträffade det våra förväntningar med hästlängder. Det  är med andra ord ett präktigt hantverk. (Se jämförelsen med en Wii Remote nedan)

The Periodic Table of The Nintendo Classics är ett måste i varje gamerhem då den tilltalar nostaligkern och harcorespelaren lika väl som den design- och inredningsintresserade. Postern har och kommer behålla sin självklara plats på vår vägg då den alltid lyckas dra till sig uppmärksamheten från de som besöker oss. Vem kunde ana att det kan uppstå så ljuv kemi mellan videospel och vetenskap?

The Periodic Table of The Nintendo Classics kan köpas på Grandpa.se för 300 kr.

the periodic table of the nintendo classics 3 The Periodic Table of The Nintendo Classics

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

Kommentera