Tidningen Nintendo Power att upphöra senare i år

nintendo power samling tidning

Slutet på en era

Enligt en rapport från Ars Technica kommer den legendariska tidskriften Nintendo Power att upphöra sin existens. Detta ska bero på att tidningen har haft ett krångligt förhållande med Nintendo under en period. Problemen ska grunda sig i att Nintendo tydligen ska vara ointresserade av att förnya kontraktet med förlaget Future Publishing.

Chris Hoffman, redaktör för Nintendo Power, har via Twitter bekräftat att ryktet stämmer. Han sade att han det är ”smärtsamt att [tidningen] upphör” och att redaktionen ska ”försöka att göra de sista numren minnesvärda”. Tidningens skribent Phil Theobald uttryckte också sitt missnöje på Twitter, men det verkar som att både hans och Chris twittringar blivit borttagna.

Även om Nitnendo Power främst är en amerikansk tidning är det smärtsamt att se den 24 år gamla Nintendo-bibeln försvinna. Nintendo Power representerar flera generationer spelälskare och var innan Internet den självklara källan för Nintendo-nyheter och speltips, mycket likt hur det svenska Nintendo-Magasinet var innan det försvann för allt för många år sedan.

Tack så mycket för din tid, Nintendo Power.

Uppdatering: 

Nintendo of America har bekräftat att det sista numret av tidningen ges ut i december.

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

En kommentar på "Tidningen Nintendo Power att upphöra senare i år"

Kommentera