Varför Earthbound inte släppts till Virtual Console

earthbound_förpackning

Den engelska fan-siten Earthbound Central verkar ha fått förklarat för sig varför Nintendo inte valt att släppa SNES-spelet Earthbound (Mother 2) till Wii Virtual Console utanför Japan. Enligt en representant från Nintendo of America ska det bero på en mängd olika saker. Bl.a. ville Nintendo of America byta ut och ändra på några av spelets delar för att undvika upphovsrättstvister, något Nintendo i Japan inte godkände.

Här är vad som skulle behöva ändras:

  1. Sky Runner-låten skulle behöva bytas ut
  2. Chuck Berry-stridstemat skulle behöva bytas ut
  3. Fienden Dali’s Clock skulle behöva ett namnbyte

Det är synd om det skulle bero på grund av dessa anledningar. Det är andra gången vi i Europa går utan spelet (vi fick det inte till SNES heller, nämligen) och anledningen till att vi gick och fortfarande går utan spelet är kanske just Nintendos rädsla för att bryta mot upphovsrätten. Som tur är går SNES-kassetten att importera från USA.

Hade du velat att Earthbound släpptes till Virtual Console?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

Kommentera