Varför huvudpersonen i Pokémons kärnserie aldrig talar

pokémon black white 2 anime

I en intervju har Takao Unno, en av regissörerna av Pokémon Black/White Version 2förklarat varför huvudpersonen i alla delar av Pokémon-kärnserien (Red/Blue osv.) alltid är knäpptyst.

”Som ni vet pratar aldrig spelets huvudperson. Vi försöker få spelaren att känna sig som spelfiguren till så stor del som möjligt. Med detta hoppas vi att spelaren knyter starkare band med de Pokémon och människor de möter inuti spelet.”

Personligen förstår jag resonemanget ganska bra och håller med till viss del. Vad jag har upplevt i de Pokémonspel där protagonisten faktiskt har en personlighet, är att det på något sätt skapar ett mentalt avstånd mellan mig som spelare och karaktärerna i spelet.

Men det kanske bara är jag, hur känner du?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

2 kommentarer på "Varför huvudpersonen i Pokémons kärnserie aldrig talar"

  1. Kenny 2 oktober, 2012 kl. 16:22 - Svara

    Spelade röda versionen back in the days men fastnade aldrig för spelet.. Jag tror mer på andra rollspel :) tur alla är olika!

    • Julius Guldbog 2 oktober, 2012 kl. 20:31 - Svara

      Jag förstår dig, själv är jag Pokémon-frälst sedan 1998. Gillar andra typer av rollspel också, främst de äldre Final Fantasy-spelen och liknande. Gillar även stora episka sagor som Xenoblade och Pandora’ Tower, två av de bästa Wii-spelen enligt mig.

Kommentera