Varför New Little King’s Story inte släpps till Wii

little king's story wii

Little King’s Story är ett av de mest underskattade spelen som någonsin släppts till Wii och är en favorit för många här på NintendoBloggen. Gissa då om vi blev förvånade när vi hörde att spelets uppföljare, New Little King’s Story, inte släpps till en Nintendo-konsol? I stället blev det Playstation Vita. I en intervju har spelets producent förklarat varför spelet skippar Wii.

Det finns tre skäl till detta. Det första är att pekskärmen gör spelets kontroller mycket lättare och gör det möjligt för spelare att styra tiotals medborgare samtidigt, vilket förbättrar spelflödet. Nummer två är den högupplösta grafiken, som gör att många olika figurer kan synas på skärmen. Rörelsen och skildringen av karaktärerna i sin värld är det som gör spelet roligt. Sist, men inte minst, är nätverksmöjligheterna goda, därför är det lätt att köpa avatarer och andra objekt från PS Store. I PS Store kan användaren köpa ytterligare föremål, som är en annan tilltalande punkt.

Allt som beskrivs hade Wii U nog klarat av ganska bra, vi kan därför hoppas på att nya uppföljare hittar tillbaka till Nintendos konsoler. Läs resten av intervjun genom att klicka här.

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

2 kommentarer på "Varför New Little King’s Story inte släpps till Wii"

  1. Kenny 12 augusti, 2012 kl. 18:58 - Svara

    Hoppas det blir en ändring och kommer till Wii U ja.. Var fruktansvärt bra, det första spelet!

    • Julius Guldbog 12 augusti, 2012 kl. 22:58 - Svara

      Vi får hålla tummarna! Hur kan de använda GamePad på ett bra sätt, tycker du?

Kommentera