Varför Nintendo inte närvarar på Gamescom 2012

gamescom-2012

I dagarna slog Gamescom 2012 upp dörrarna i Köln, Tyskland. Trots att det är en av de viktigaste och största händelserna under spelåret har Nintendo valt att inte närvara under eventet på grund av olika anledningar. Patrik Johansson, PR Manager hos Nintendos äldsta exportkund Bergsala AB, har snällt förklarat varför:

”Även om Gamescom är en fantastisk tillställning har Nintendo valt att inte delta i årets evenemang. I stället planerar de att anordna ett antal provtillfällen där Nintendos anhängare kommer att få chansen att spela de kommande spelen. Mer detaljer kommer att utannonseras inom kort.”

Det verkar som att även i Sverige under hösten kommer att få prova Wii U på tillställningar lika de ”Wii U Experience”-event som anordnats runt om i världen. Håll utkik på NintendoBloggen för mer information om dessa så fort de har utannonserats.

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

3 kommentarer på "Varför Nintendo inte närvarar på Gamescom 2012"

  1. Tommy Håkansson 15 augusti, 2012 kl. 11:47 - Svara

    Smart drag samma år som man släpper en ny konsol som ännu inte övertygat någon. :p

    • Julius Guldbog 15 augusti, 2012 kl. 11:49 - Svara

      I vilket fall hade det i alla fall inte skadat att närvara där också. De behöver verkligen använda alla chanser de får och det känns lite konstigt att bl.a. Ubisoft är där och pushar Wii U-spel som ZombiU när Nintendo inte ens är där. Bara de inte förlitar sig på att tredjepartsutvecklare ska marknadsföra Wii U åt dem…

Kommentera