Varför Rayman Legends är Wii U-exklusivt

Rayman-Legends

I en intervju har en speldesigner från Ubisoft förklarat varför de valde att utveckla det kommande Rayman Legends som en Wii U-exklusiv titel.

“Tekniskt sett skulle vi kunna göra det med SmartGlass [till Xbox 360] och med Vita kopplat till PlayStation 3. Möjligheten finns, men vi valde att helt fokusera på Wii U då den har speciella verktyg att arbeta med och på grund av att alla som köper konsolen får vad de behöver för att spela spelet. Vi vill inte att spelaren ska vara tvungen att köpa annan teknologi för att få hela spelupplevelsen.”

Wii U har fördelen mot andra konsoler att dess unika funktioner är inbyggda och följer med alla konsoler som säljs, i alla fall om vi ska tro Ubisoft. Trots att liknande upplevelser kanske är tekniskt möjliga att erbjuda hos andra konsoler blir de alternativen mycket dyrare och krävande för konsumenter än ett Wii U, där allt finns med från början.

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

Kommentera