Wii U är den grönaste av alla HD-konsolerna

wii-u-miljövänlig-grön

Digital Foundry har genomfört ett antal tester vars resultat visar att Wii U fullständigt mosar Xbox 360 och PlayStation 3 när det kommer till elkonsumtion. Wii U drar ungefär hälften så mycket elektricitet som de andra konsolerna, något som beror på maskinens smarta processor, effektiva design och små chipstorlekar. Den låga strömförbrukningen borde vara bra både för din plånbok och, kanske viktigast av allt, vår planet.

Nintendo har tidigare kritiserats för att vara den största miljöboven av konsoljättarna. Även om läget kanske inte förändras drastiskt i och med en miljösmart konsol har Nintendo i alla fall tagit ett steg i rätt riktning. Vi får hoppas på mer sådant i framtiden!

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

2 kommentarer på "Wii U är den grönaste av alla HD-konsolerna"

  1. nintendo_martin 13 december, 2012 kl. 10:36 - Svara

    Härligt, då kan man spela mycket med gott samvete! Dock hörde jag att de sparade på prestandan eller något för att spara ström, men det är säkert bara töntarna på GR och såna ställen som tror det.

    • Julius Guldbog 13 december, 2012 kl. 10:57 - Svara

      Svårt att veta men själva processorn i Wii U verkar ha en lägre klockhastighet än PS3 och Xbox 360. Wii U:s övriga struktur och stora arbetsminne verkar dock göra upp för det. Vad jag fått höra från folk som faktiskt kan saker om sådant här är Wii U starkare än de andra HD-konsolerna trots processorns lägre klockhastighet.

Kommentera