Wii U är regionslåst – Någon som väntade sig något annat?

wii u region codes

Mama mia!

Det är nog ingen överraskning för någon, men det har via den japanska tidningen Famitsu (och via Twitter) ”avslöjats” att spelen till Wii U kommer att vara regionslåsta.

Som sagt, inget större nyhetsvärde då alla Nintendos konsoler förutom Game Boy- och Nintendo DS-familjen också har ett sådant skydd. Även 3DS är regionskodat.

Resultatet av detta blir att spel från Nordamerika, stora delar av Latinamerika och Asien samt andra platser inte kommer att fungera på ett europeiskt Wii U. Det är dock lugnt om du köper spelen från t.ex. Sydafrika och Australien.

Tråkiga nyheter, även om det kanske inte kom som en chock för många?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

4 kommentarer på "Wii U är regionslåst – Någon som väntade sig något annat?"

 1. Paul T 25 september, 2012 kl. 14:01 - Svara

  Inga problem för mig. Som spelsamlare så köper jag ändå bara PAL versioner.

  • Julius Guldbog 25 september, 2012 kl. 15:17 - Svara

   Ja, det lär inte bli ett problem för många. Men det är ändå lite synd att veta att vi även denna generation kommer att gå miste om en del Japan-exklusiva titlar.

   • Paul T 25 september, 2012 kl. 20:01 - Svara

    Det kan jag hålla med om, men även om den varit regionsfri så hade jag nog inte köpt spel som är på japanska, hur mycket jag än skulle vilja spela dom. Bättre att försöka få Nintendo att lokalisera spelen här i väst istället. Flera kampanjer som Operation Rainfall t ex.

    • Julius Guldbog 25 september, 2012 kl. 20:10 - Svara

     Spel som inte är story- eller textbaserade har jag ingen emot att spela på japanska. I längden är det nog bäst för Nintendo att kämpa för att lokalisera fler spel i stället så vi slipper spelare importera dem.

Kommentera