Wii U får en traditionell handkontroll!

wiiuprocontroller

Nintendo avtäckte i natt Wii U Pro Controller, som helt enkelt är en traditionell handkontroll till Wii U. Olikt Wii U GamePad har den ingen pekskärm men har alla de knappar som förväntas av en vanlig handkontroll: fyra axelknappar, två styrspakar och fyra främre knappar. Nintendos VD, Satoru Iwata, beskrev kontrollen som ”bättre för mer intensiva former av spelande”.

Är det för mycket att hoppas på att minst en sådan här följer med varje Wii U?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

2 kommentarer på "Wii U får en traditionell handkontroll!"

  1. Carl-Johan 4 juni, 2012 kl. 14:38 - Svara

    360-kontrollen har en enda svaghet, och det är dess urusla D-pad. Så att se Nintendo göra en nästan identisk handkontroll med deras alltid fantastiska D-pads är lite av en drömkontroll för mig. Jag önskar bara att de gick lite längre och härmade den asymmetriska uppställningen på analogspakarna också. Att ha knapparna hela vägen där nere kommer ta ett tag att vänja sig vid.

    • Julius Guldbog 4 juni, 2012 kl. 16:50 - Svara

      Jag förstår hur du tänker, CJ. Jag tror det rör sig om en vanesak med styrspakarna, faktiskt. Men det är ändå ett tag kvar tills konsolen släpps, kanske ändrar de layouten?

Kommentera