Wii U får pris och lanseringsdatum utannonserat i höst

wii_u_gamepad

Nintendo har återigen bekräftat att Wii U kommer att få ett släppsdatum och en prislapp satt någon gång under hösten. Många väntade sig att Nintendo skulle tillkännage detaljerna på E3, men enligt Satoru Iwata är det inget konstigt att de väntar med det till efter mässan:

”Innan E3 gick vi ut med att vi inte skulle utannonsera lanseringsdatum eller pris för konsolen på mässan. Det är inget nytt då vi inte tillkännagav de detaljerna på E3-mässorna när vi introducerade Wii, DS och 3DS heller. Vi vill försäkra oss om att komma med ett starkt budskap nu i höst som kan övertyga konsumenter att införskaffa Wii U.”

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

8 kommentarer på "Wii U får pris och lanseringsdatum utannonserat i höst"

 1. Jonas 4 juli, 2012 kl. 20:28 - Svara

  Ja, vad tror vi då? 2995 spänn den 19 november kanske?

  • Julius Guldbog 4 juli, 2012 kl. 20:55 - Svara

   Det låter nästan för bra för att vara sant! Men en prislapp på mellan 2500 och 3500 kr hade varit optimalt. November känns dessutom som en ganska perfekt månad.

 2. Christoffer Heijerdahl 10 juli, 2012 kl. 11:40 - Svara

  Jag skulle nog tro att priset ligger där ni säger. Dock kommer nog inte Nintendo att göra om misstaget som de gjorde till 3DS. Ett rimligt pris är ett måste!

  Sedan vill jag gärna ha ett datum nu, kan jag inte få det om jag ber riktigt, riktigt snällt!

  • Julius Guldbog 11 juli, 2012 kl. 11:28 - Svara

   Japp, ett kasst pris lär inte övertyga familjen Svensson om att Wii U är värt deras sparade slantar.

 3. Sebastian Lundh 31 juli, 2012 kl. 19:24 - Svara

  Jag undrar om de inte kommer att försöka få det så absolut billigt som möjligt. Eftersom att de är de enda på marknaden, när det gäller ”next gen”, så skulle ett väldigt billigt pris lätt få konsolen att sälja som smör. En viktig sak att tänka på är att vara först ut med en ny konsol är viktigare än någonsin; Eftersom att moderna konsoler har internetuppkoppling, så kan ju folk spela tillsammans med sina polare, om de har samma konsol. Om man är först ut, och om en massa personer köper ens konsoler, så kommer deras vänner mer sannolikt att börja köpa den konsolen, då de vill spela med polarna.

  • Julius Guldbog 31 juli, 2012 kl. 20:31 - Svara

   Precis! Hinner de slå rot hos många är chansen stor att det kan bli val nummer ett över vad som kan tänkas komma från Microsoft och Sony. Vi får hoppas att Wii U sprids runt i Sverige som en löpeld!

 4. Sebastian Lundh 31 juli, 2012 kl. 21:04 - Svara

  Ja, jag är ju ganska förtjust i spel från Nintendo, så vi får allt hoppas det.

Kommentera