”Wii U GamePad är ingen surfplatta”, säger Nintendo

wii u browser

”Den är så mycket mer”

Nintendos nordamerikanska VD, Reggie Fils-Aime, har i en intervju sagt att Wii U GamePad varken är en surfplatta eller en tablet. I stället ser Reggie GamePad som en kontroll med en inbyggd skärm som låter Nintendo skapa nya spelupplevelser i både singel- och flerspelarspel. Han menar att Wii U skänker en ”tvåskärmsupplevelse” som tack vare dess unika kontroll ”kan göra väldigt många saker en surfplatta inte kan”.

Som exempel tar Reggie upp Nintendo Land-attraktionen Metroid BlastDär kan två eller flera spelare delta i samma spel, men med helt olika uppdrag. Vissa kontrollerar sin karaktär på marken med Wii Remote Plus och Nunchuck medan en styr ett rymdskepp med GamePad. Om två markjägare ställs mot ett rymdskepp skapas en unik spelsituation.

Reggie avslutar med att säga att GamePad på många sätt kan användas som en surfplatta (surfa på nätet, se på videoklipp m.m.) men eftersom den är integrerad med Wii U-konsolen och en TV-apparat kan den användas till att göra mycket mer.

Ser du GamePad som en surplatta eller en helt ny typ av hårdvara?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

En kommentar på "”Wii U GamePad är ingen surfplatta”, säger Nintendo"

  1. Kenny 15 september, 2012 kl. 11:51 - Svara

    Det är ngt helt nytt, utan tvekan!

Kommentera