Wii U och Unity-motorn startar en ny era för indieutvecklare

mighty_switch_force_HD_wii_U

Nintendo skrev nyligen på ett världsomspännande licensavtal med Unity Technologies för att inkludera företagets spel- och utvecklingsmotor till Wii U. I en intervju med Nintendo Life har Unity Technologies berättat vad avtalet verkligen innebär för oss Nintendo-spelare och förklarat hur det startar en ny era för indieutvecklare på Nintendos plattformar.

I enkla termer, vad betyder Unity-avtalet för Nintendos anhängare?

Bra spel. Unity-stödet för Wii U betyder att en ny generation av utvecklare får chansen att skapa spel på Nintendos kommande konsoler. För första gången har självständiga utvecklare en enkel väg till konsolerna och vi ser fram emot att se Nintendo omfamna sitt nya förhållande med indieutvecklarna. På den andra sidan av spektrumet ser vi att några av industrins mest erkända utvecklare - Obsidian Entertainment, Ubisoft, SEGA och även Nintendo själva – börjar använda Unity på grund av dess användarvänlighet. Detta möjliggör skapandet av spel med hög kvalitet på kortare tid; fler spel från en bredare samling utvecklare som möter Nintendos kvalitetsstämpel kan bara vara positivt.

Unity-motorn är, som du säkert förstår, rikligt använd av mindre spelutvecklare på grund av dess enkelhet och förmåga att skapa otroliga spel utan expertkunskaper inom vissa tekniska aspekter. Nintendo verkar ha förstått att Unity-stödet är viktigt för Wii U:s långsiktiga vigör.

Ser du fram mot en massa spännande indietitlar till Wii U?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

9 kommentarer på "Wii U och Unity-motorn startar en ny era för indieutvecklare"

 1. DavidBluBB 24 september, 2012 kl. 12:01 - Svara

  Mycket bra initiativ av Nintendo!
  Hoppas på många nedladdningsbara titlar i prisklassen 20-100kr

  • Julius Guldbog 24 september, 2012 kl. 23:46 - Svara

   Ser verkligen fram mot att se stora idéer från små studior lyftas fram till konsolen. Skulle inte förvåna mig om det kommer många lågpristitlar :)

   • DavidBluBB 25 september, 2012 kl. 09:00 - Svara

    Julius, varför ingen rapportering om att spelen till WiiU blir regionsbundna?
    Tycker sidan är väldigt trevlig men vill inte se den bli till en fanboy sida som enbart lyfter fram positiva nyheter.

    • Julius Guldbog 25 september, 2012 kl. 09:48 - Svara

     En artikel kommer senare i dag, vi vill absolut inte endast rapportera om positiva nyheter ;)

     EDIT: Ibland kan det vara så att en och annan nyhet hamnar efter, vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt få ut det till er :)

 2. Kenny 24 september, 2012 kl. 12:45 - Svara

  Perfekt! Kanske man släpper sina egna spel där en dag ;)

  • Kent 24 september, 2012 kl. 13:44 - Svara

   Kenny: Och måste sälja minst 50.000 exemplar för att över huvud taget tjäna någonting på det. Det är alla fall Nintendos krav.

   Och det är minst sagt indie-fientligt. Så jag hoppas verkligen att de sänker sina krav avsevärt i och med Wii U.

   • Julius Guldbog 25 september, 2012 kl. 11:06 - Svara

    Kent: Det är riktigt svårt att klara sig bra på Nintendos digitala plattformar, har jag hört. De har verkligen inte gjort det lätt för sig själva eller indieutvecklare förr i tiden. Det känns som att de på sätt och vis har sänkt dem nu när de skrivit på avtal med Unity, men om det verkligen betyder något återstår att se.

  • Julius Guldbog 24 september, 2012 kl. 23:47 - Svara

   Så duktig som du är ser jag verkligen fram emot det ;)

Kommentera