Wii U-släpptitlar försenades med flit för att öka vinster

pikmin_3_art

Nintendo är väldigt nöjda med förhandsbokningarna för Wii U och ser fram emot en storstart för konsolen under julperioden. Något de dock har varit oroliga över är hur starkt deras eget spelstöd ska se ut under månaderna efter släppet. För att inte skapa en dipp i Wii U-försäljningen sköt de fram några av sina släpptitlar i syfte att sprida ut lanseringarna.

Iwata förklarar det så här:

Om man tittar på hur förbeställningarna ser ut just nu är det inte en överdrift att säga att Wii U säkert kommer sälja bra den här julen, men den största utmaningen blir att se till att Wii U fortsätter att sälja bra även efter julperioden.

Nintendo tenderar att släppa alltför många titlar vid lanseringen av en konsol och som resultat följer ett lågt antal nya spel under en ganska lång period efter lanseringen. Vi är mycket noga med att inte låta det hända med Wii U.

Månaderna efter releasen av 3DS led av en ganska allvarlig dödperiod från Nintendos och tredjepartsutvecklares håll. Även fast det hade varit härligt att kunna spela Pikmin 3 med flera på lanseringsdagen av Wii U är en efterföljande speltorka varken bra för spelare eller Nintendo. Om en framskjutning är det bästa sättet att lösa det på återstår att se.

Vad tycker du, är framskjutningen en dålig idé?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

2 kommentarer på "Wii U-släpptitlar försenades med flit för att öka vinster"

  1. Mattias 30 oktober, 2012 kl. 11:13 - Svara

    Med tanke på att de har ett gäng bra lanseringsspel till Wii U så gör det inget att de flyttar fram releasen av vissa spel.

    • Julius Guldbog 30 oktober, 2012 kl. 11:32 - Svara

      Personligen känns det ganska bra att det inte blir för många spel på släppdagen. Det räcker gott och väl med de som redan är bekräftade och skulle bli för kluttrigt annars. Risken med att inte framskjuta är att många spel lätt kan missas.

Kommentera