Wii U:s julförsäljning beräknas överträffa Wii-släppet

wii u slutsåld

IHS Screen Digest har i en rapport meddelat att de förväntar sig att Wii U ska sälja 3,5 miljoner enheter runt om i världen från lanseringen i november fram till slutet av december. Det är en kraftig ökning jämfört med Wii-lanseringen, som i jämförelse nådde 3,1 miljoner enheter under samma period 2006. Detta ska tydligen bero på ”ett uppdämt behov från Nintendoevangelister, många av vilka introducerades till konsolmarknaden genom framgångarna för Wii”.

Det låter ju bra.

Den negativa sidan är att företaget inte förväntar sig att Wii U i längden ska kunna skapa lika stor efterfrågan som sin föregångare. IHS uppskattar att Wii U efter fyra år ska ha nått 70% av de likvärdiga Wii-resultaten. I siffror blir det 53,2 miljoner Wii U sålda under en fyraårsperiod jämfört med Wii:s 75,9 miljoner för dess fyra första år.

53 miljoner sålda konsoler är absolut inget dåligt, men det är nog säkert att anta att Nintendo om fyra år förväntar sig högre siffror. Tror du att Wii U kan sälja mer än Wii i längden?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

2 kommentarer på "Wii U:s julförsäljning beräknas överträffa Wii-släppet"

  1. Martin 14 november, 2012 kl. 07:57 - Svara

    Ju närmare vi kommer Wii U premiären, desto mer vill jag ha ett!

    • Julius Guldbog 14 november, 2012 kl. 10:49 - Svara

      Förstår jag helt och hållet! Inte långt kvar nu!

Kommentera