Wii U:s webbläsare stöder HTML5-video, inte Flash

wii u browser

Nintendo har delat med sig av nya detaljer gällande den inbyggda webbläsaren i Wii U. Föga förvånande stöder mjukvaran inte Flash, i stället har Nintendo valt att implementera HTML5 som en substitut. Wii U kan därför användas för att se på videor via tjänster som YouTube, Vimeo m.fl. Du kommer även att kunna surfa med flikar och ha olika sidor aktiva på TV-skärmen och GamePad. För att bläddra genom en hemsida kan du luta GamePad framåt eller bakåt. Webbläsaren blir den snabbaste i Nintendos i historia.

Det ovannämnda kan vara en del av det som Reggie menade när han sade att Wii U ”kan göra så mycket mer än en surfplatta” på grund av dess integration med en HD-konsol och en TV.

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

2 kommentarer på "Wii U:s webbläsare stöder HTML5-video, inte Flash"

 1. DavidBluBB 18 september, 2012 kl. 10:27 - Svara

  ”Webbläsaren blir den snabbaste i Nintendos i historia.”

  Efter att ha provat att surfa på 3DS och Wii hoppas jag verkligen på det ;)

  Men ändå ingenting jag kommer använda. Surfandet får datorn stå för, alternativt telefonen om jag är i farten. Blir nog mer att man provar webbläsaren lite i början för nyfikenhets skull.

  • Julius Guldbog 18 september, 2012 kl. 11:16 - Svara

   3DS och Wii är inte superbra på att användas till nätsurfande, DSi är verkligen helt horribel. DS Browser är helt fruktansvärt dålig.

   Jag använder ändå Internet Channel på Wii i samband med att jag kollar väder och nyheter vissa morgnar, den fungerar faktiskt helt ok.

   Skulle inte förvåna om jag använder Wii U till det ganska ofta.

Kommentera